5. Tisza-tavi tanösvény

Délelőtt 8:00-kor indulás Szolnokról Poroszlóra. Az út kb. 1,5–2 órát vesz igénybe.

Elsőként a Tisza-tavi tanösvényt lehet megcsodálni. Fedezze fel a Tisza-tó élővilágát testközelből, amely számos madárfajnak ad otthont, s belepillanthat élő környezetükbe! E különleges élményt a Tisza-tavi Vízi Sétány kínálja, amelyen 1500 méter hosszan kiépített út vezet a különböző megfigyelési pontok, madárvárták, pihenőszigetek és a kilátó között. A Tisza-tavi Vízi Sétányt hajóval lehet megközelíteni, melyet a helyi idegenvezető előadása színesíti.

12:00-13:30 között ebéd.

14:00-16:00 Tisza-tavi Ökocentrum látogatása – szabadidőpark, főépület és a 3D Mozi látogatása.

tanosveny

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, Magyarország új turisztikai látogatóközpontja igazi látványosság. Az Ökocentrum szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát. 

A látogatóközpont felszálló madárra hasonlító, 2600 négyzetméter alapterületű központi épülete több szinten várja az érdeklődőket állandó és időszaki kiállításaival, rendezvénytermével, háromdimenziós mozijával, kilátótornyával. A Tisza-tavi Ökocentrum legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, mely 735.000 liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természet-közeli élményt nyújt. a létesítmény részét képező tájház, halászskanzen és hagyományőrző baromfiudvar révén valóságos időutazást tehetünk a XIX. század világába.

16:00 indulás Szolnokra.

Az ár tartalmazza: buszköltség, egyszeri étkezés, két programra belépő, idegenvezetés.

5. Tisza-tavi tanösvény” bejegyzéshez egy hozzászólás

Minden vélemény számít!